ИНФОРМАЦИЯ

Ние във FACEBOOK

Счетоводна къща в София


Организацията на счетоводството във фирмата, е личен избор и трудно може да се каже, кое е правилен и кое грешен избор. Дали ще се доверите само на един човек, който да се занимава със счетоводството на фирмата Ви или ще се възползвате от услугите на някоя счетоводна къща, е изцяло ваше решение, но то може да бъде повлияно от няколко фактора: местоположение на фирмата(счетоводни къщи обикновено има в големите градове – София, Пловдив, Варна и т.н.), финансови възможности на предприятието и редица други условности, според които можете да си направите сметката, дали Ви е нужен един счетоводител или цяла армия от счетоводители. В тази статия ще ви покажем разликите между тях, като се надяваме поне малко да улесним избора ви.


Всеки човек, който притежава фирма търси коректен и способен партньор, който да се грижи за счетоводството на бизнеса му и при положение, че открие такъв, то вероятно ще остане доволен и тогава няма да има съществено значение дали е наел на трудов договор счетоводител или се е възползвал от услугите на някоя счетоводна къща. Трудно се открива такъв партньор от първия път и затова, е добре да знаете предимства и недостатъците на двата избора, което несъмнено ще Ви помогне да направите верния избор.


Едно от предимствата на счетоводните къщи, е че ако фирмата ви се сблъска с труден счетоводен казус, то със сигурност тя би го разрешила много по-бързо и лесно, отколкото наетия счетоводител, защото в счетоводната къща работи голям екип от специалисти, които поддържат контакти със свои колеги, консултанти, данъчни инспектори и други. Като по този начин върху Вашия казус ще мислят няколко човека, а както знаете „две глави мислят по-добре от една”. Другото сериозно предимство на счетоводните къщи, е че поемат отговорност за евентуални допуснати грешки. Счетоводната къща, е задължена по договор да поеме отговорност в случаи на допуснати грешки, докато при наетия счетоводител на договор това не е така и отговорността за грешките пада върху работодателя. Разбира се дори в такъв случаи можете да си търсите правата от служителя, който е виновен за допуснатите грешки в съда, но процедурата е дълга, а и няма гаранции за успех.


Счетоводството, е много важно за всяка фирма, за това е важно да направите правилния избор. Ако ще наемате счетоводна къща само, която само да ви пуска годишните данъчни декларации, да ги регистрира по ЗДДС или по повод някой сложен казус, то по-добре се възползвайте от услугите на някой счетоводител, който ще ви свърши всичко това за много по-малко пари. Но ако искате да се консултирате с някой висококвалифициран и можещ счетоводител, който може да разчете правилно финансовите и оперативните данни на фирмата Ви и по този начин да ви покаже правилната насока, която да следвате, за да развиете бизнеса си, то се възползвайте от услугите на някоя счетоводна къща. Ако се намирате в София можете да се възползвате от услугите на счетоводна къща „М енд М”, която има славата на една от най-добрите счетоводни фирми в района на столицата.