ИНФОРМАЦИЯ

Ние във FACEBOOK

 

Счетоводни услуги в София

 

Счетоводството е много важно за всяка фирма, защото при неправилно отчитане на финансовите средства на предприятието, може да се стигне до огромни финансови загуби за фирмата. Именно поради тази причина, е много важно да се наеме човек или счетоводна къща, която да държи изкъсо счетоводството на фирмата и да държи в течение собственика й за всички финансови промени свързани с нея. От услугите на счетоводна къща или счетоводител може да се възползва всяко физическо или юридическо лице, което има фирма – ЕТ, АД, ООД или холдинг, която е регистрирана по търговския закон.


У нас има повече от пет хиляди фирми, които предлагат счетоводни услуги в почти всички краища на страната, като се започне от големите градове, като София, Варна, Бургас и стигнем до Мелник, Златица и Айтос. При избора на счетоводна къща или счетоводител, е важно да се спрем на такъв човек или фирма, която да има стабилен счетоводен опит и да приема лесно промените в бизнеса. Добрият счетоводител трябва да е в състояние да предложи креативни съвети и решения за справяне или подобряване на финансовото състояние на фирмата. По-големите фирми се доверяват на счетоводни къщи, които да поемат тежкото счетоводство на компанията, защото те разполагат с голям екип от специалисти в счетоводството, които могат да се справят много по-добре със сложните казуси, отколкото би се справил например счетоводител на трудов договор. Все пак наемането на счетоводна къща си има и добри и лоши страни. Фирмите, които предлагат счетоводни услуги осигуряват на клиентите си комплексно счетоводно обслужване, спокойствие и сигурност, а и получавате конкретни цени за всеки тип услуга, докато счетоводителя на трудов договор сам си определя цените и за една и съща услуга може да иска различни цени, в зависимост от ситуацията, в която се намирате. Разбира се наемането на счетоводна къща крие и своите рискове, защото не малка е вероятността да попаднете на фирма, в която работят млади и неопитни счетоводители, които тепърва навлизат в счетоводството и риска от допускането на грешки при тях е много голям.


Рискът да попаднете на некоректна фирма, която предлага счетоводни услуги в големите градове (Варна, София, Пловдив и т.н) е много по-голям, сравнение със счетоводните къщи в малките градове. На пазара в големите градове има много известни и неизвестни счетоводни къщи, които предлагат своите услуги и по този начин избора на добра счетоводна къща става все по-труден. Най-сигурният вариант, е да се допитате до някой ваш познат, кой счетоводител или счетоводна къща използва и дали е доволен от него, което може би е най-добрият вариант да избегнете излишните рискове от сключването на договор с някой неизвестен за вас счетоводител или счетоводна къща.